Câu chuyện trải nghiệm của học viên Halley

 

Hi, I’m Halley.

Today i would like to share with you my experience during the time i have lived in CIJ academy and school.

It is the first time that I went to The Philippines, which is a country in tropical belt. it has the same temperature with VN so it is quite easy to live here. when i arrived in Cebu city, the CIJ’s car already there wait for me and pick up me to the school. the journey is not too far, it just take 30 minutes from the airport to CIJ Sparta. the it is located in LILOAN- a country side of Cebu. when it come to  the sub urban, many people think that it is very boring and the local is fall behind the time, but when i have been here, i felt so good, tranquility, peaceful and so on. the people here is very friendly, i have the felling that cannot lost in here because they will be willing to guide you unlike somewhere i have been before.

When i entered to CIJ Sparta, i was surprised because of the background of this school. it is like a picture mix and match between the green from the coconut trees, blue from the ocean and yellow from the dormitory and class rooms.

The facilities in here really good. it provide everything needs for the students. besides facilities serve for studying and staying, they have also service for entertainments such as swimming poor, GYM, library, etc.

The teacher always devote their knowledge to encourage student. i really like man to man classes because in these classes, i can speak confidently, just only me and a teacher. after 2 months, i think i am not only improving my English skills but also my communication skill is better.

I appreciate the time i live here, i have new friends, i improve my English, and i have a friendship with a local. thanks CIJ academy and school gave me a chance to have a memorable time here.


Xin chào, mình là Halley

Hôm nay mình muốn chia sẻ những kỉ niệm của mình trong khoảng thời gian mình ở tại CIJ Academy&School

Đây là lần đầu mình đến với Philippines, nằm tại vùng nhiệt đới ( giống Việt Nam). Nó có khí hậu và nhiệt độ giống với Việt Nam nên khá là dễ dàng để thích nghik. Khi mình vừa đến thành phố Cebu, xe của nhà trường đã đến đó và chờ để đón mình về trường. Chuyến đi khá là gần, nó chỉ tốn khoảng 30 phút từ sân bay đến cơ sở Sparta. Cơ sở nằm tại vùng ngoại ô Thành phố, khi nói đến ngoại ô, mọi người sẽ có suy nghĩ là nó rất chán và người dân cổ hủ, nhưng khi tôi đến đây, tôi thấy thật tuyệt vời, yên bình,…. Mọi người nơi đây hòa đồng, thân thiện, tôi có cảm giác không bao giờ sợ lạc ở nơi đây vì mọi người luôn sẵn sàng chỉ đường cho tôi, không giống một số nơi tôi đến ngày trước.

Khi tôi vào trong Sparta, tôi thật ngạc nhiên vì phong cảnh trong khuôn viên nhà trường. Nó như là một bức tranh được hòa trộn bởi màu xanh đến từ những cây dừa, đại dương và màu vàng của ký túc xá và lớp học.

Cơ sở vật chất đây rất tốt, nó cung cấp mọi thứ mà học sinh cần. Bên cạnh cơ sở vật chất phục vụ cho việc học tập, nó còn có những dịch vụ giải trí như là bể bơi, GYM, thư viện…

Giáo viên luôn luôn cống hiến kiến thức của họ để thúc đẩy học viên. Tôi rất thích lớp học 1:1 bởi vì trong những lớp học đó, tôi nói chuyện một cách thoải mái, chỉ có tôi và giáo viên. Sau 2 tháng, tôi nghĩ không chỉ kĩ năng giao tiếp mà còn kĩ năng tiếng Anh của tôi được cải thiện.

Mình rất trân trọng khoảng thời gian tôi sống tại đây, mình có những người bạn mới, tiếng Anh của mình được cải thiện, mình có tình bạn tốt với người bạn tại địa phương. Cảm ơn CIJ Academy đã cho mình cơ hội trải nghiệm thời gian đáng nhớ tại đây!